Säkra firman med företagslarm

Som företagare är det mycket att tänka på och en av sakerna värda att fundera på, för den som inte redan gjort det, är att investera i ett företagslarm. Det kan verka onödigt och dyrt men skulle man bli utsatt för brott skulle tankarna förmodligen låta annorlunda. Ett larm till företaget kan idag skräddarsys efter dom behov som finns – och därmed öka säkerheten på flera sätt.

Varför företagslarm?

Många typer av företag löper stor risk att bli utsatt för brott, kanske främst inbrott. Det kan finnas pengar, stöldbegärliga föremål eller andra tillgångar som lockar tjuvar att ta sig in och det är just här ett bra larm kan göra stor nytta. Dom två främsta anledningarna till att många väljer att skaffa ett företagslarm, och som också är starka argument att göra det, är:

  • Det ger en ökad säkerhet
  • Det ger en ökad trygghet

Ett företagslarm är inte hundraprocentigt och tar såklart inte bort risken att bli utsatt för brott – men den minskar åtminstone och därmed får man en ökad säkerhet.

Vad gäller tryggheten så kan man låsa och gå för dagen, och känna sig lugn med att larmet skyddar både lokal och tillgångar. Skulle ett brott ske ändå kan man vidta åtgärder snabbare än om man tvingas se vad som skett för när man kommer till platsen nästa gång.

Bygg systemet efter behov

Ett företagslarm kan vara mycket mer än bara ett skydd mot inbrott, även om det kanske är det första man tänker på och kanske också det många efterfrågar. Med dagens moderna larmsystem kan man dock skräddarsy utefter behov, och till exempel komplettera med kamerabevakning både inomhus och utomhus. Många larmleverantörer erbjuder även abonnemang för företagslarm, så att det är uppkopplat till larmcentral oavsett tid på dygnet.

Något annat som är vanligt för dagens företagslarm är att man kan styra larmet genom en tillhörande app – där man till exempel kan slå av och på både larm och eventuella kameror. Har man valt att ha kameror kan man i många fall dessutom följa videoupptagningen i realtid med hjälp av en sådan app. Ett skräddarsytt företagslarm kan alltså öka både säkerhet och trygghet inom företaget och även om det innebär en extra kostnad är det i dom flesta fall en bra investering, just för ökad säkerhet.