Möjligt att beställa catering i Stockholm året runt

Många kanske förknippar beställande av catering i Stockholm med våren eller sommaren och festligheter såsom bröllop, födelsedagar och liknande. Men faktum är att du kan beställa denna typ av tjänst året runt från huvudstadens cateringfirmor. Det betyder att det även är möjligt att göra detta under årets mörkare och murrigare månader. Till exempel kan du med fördel nyttja dessa tjänster i samband med höstens festligheter såsom Halloween m.m.

Så kan du tänka kring catering i Stockholm under de mörkare månaderna

Har du tänkt anordna någon form av festlighet i höst eller vinter? Då kan du med fördel följa dessa råd och tips:

  • Välj att servera en lite höstigare måltid. Många par väljer att gifta sig på våren eller sommaren, men faktum är att det är vanligt med bröllop även långt in på hösten. Till exempel gifter sig många under oktober månad och dessa par vill gärna erbjuda sina gäster lite höstigare och matigare mat under bröllopsmiddagen. Det finns såklart oändliga möjligheter när det kommer till catering i Stockholm under de mörkare månaderna. Några exempel på de typer av rätter som är populära då är ugnsrostat kött samt grytor, pajer och soppor av olika slag. Dessa kan vara såväl färggranna och trevliga att titta på som varma och härliga att avnjuta!
  • Använd årstidens primörer till din fördel. Hösten är som bekant en skördetid och det finns mängder av härliga primörer som hör till denna årstid. Dessa kan du med fördel be din cateringfirma att använda sig av för att göra de olika rätterna lite trevligare och mer spännande. Några exempel på de grönsaker som hör till hösten är morot, pumpa och fänkål.
  • Se ljuset i slutet av tunneln. Att tillhandahålla mat och dryck åt ett större antal gäster är sannerligen ingen smal uppgift. Det krävs en hel del jobb med tillhandahållandet av måltiderna för att det hela ska gå smidigt till och bli bra. Samtidigt kan det också vara väldigt givande att stå värd för ett event. Så försök att hela tiden se ljuset i slutet av tunneln och ta gärna hjälp av någon av de lokala cateringfirmorna för att säkerställa att maten blir riktigt, riktigt bra!

Se vad som sker i ditt hem med en övervakningskamera

Vi lever i en osäker värld och tid där vårt hem ska vara den trygga borg som vi behöver. Då kan vi också vara i behov av smarta säkerhetslösningar i och utanför hemmet. Om du till exempel har ett hemlarm med övervakningskamera kommer du att kunna se och följa vad som sker inne i ditt hem och även utanför. Det finns nämligen kameror för både inom- och utomhusbruk. Allt för att passa just er boendesituation och behov.

Oftast har man en övervakningskamera som ett komplement till ett larmsystem. Det spelar ingen roll om du bor i villa, radhus eller lägenhet. Alla typer av boenden kan vara i behov av ett larm och en kamera för övervakning.

Kameran installeras av kompetenta tekniker för att se till att den ska fungera till fullo. Du kan sedan ställa in så kallade rörelsedetekteringszoner. Det innebär zoner där kameran ska upptäcka (detektera) och utlösa ett larm.

Fördelar med att ha en övervakningskamera i hemmet

När du integrerar ditt hemlarm med en övervakningskamera kommer du att få ett mer komplett övervakningssystem. Och fördelarna med att ha en kamera för övervakning är flera:

  • Uppkopplad till larmcentral. Din kamera är uppkopplad till en larmcentral. Om du dessutom har ditt larm sammankopplat är att larmoperatören på larmcentralen kan se videomaterialet när ett larm utlöses. Det gör också att larmoperatören får viktig och framförallt snabb information för att på så sätt kunna sätta in de åtgärder som behövs. Sekunder kan i många fall betyda stor skillnad oavsett om det gäller inbrott eller brand.
  • Komplett översikt av hemmet. Du får en komplett bild av vad som faktiskt sker i ditt hem och även utomhus om du vill ha utomhuskameror.
  • Tillgång till app. När du har ett hemlarm med kameraövervakning får du tillgång till en app där du kan själv kontrollera ditt hem. Du kan till exempel hantera, spela in och dela klipp. Du kan därmed gå tillbaka på vad som hänt tidigare. Med appen har du även möjlighet till att till exempel ta emot aviseringar och se video på när ett paket har levererats.

Vilka jobb finns för en fysioterapeut?

Att få jobb som fysioterapeut är i regel ingen konst, eftersom det råder brist inom yrket. Däremot kan det vara desto svårare att välja karriärväg, då stor efterfrågan ger många valmöjligheter. Ett alternativ är att leta efter en ”vanlig” anställning, ett annat att starta eget företag och ett tredje att leta sig till ett bemanningsföretag. Läs mer om dom olika alternativen här.

Leta anställning

För många är en fast anställning enda alternativet till jobb, kanske för att det är det enda som känns till, utöver att starta eget. Det finns flera fördelar med att ha en vanlig anställning, inte minst att det ger stabilitet och trygghet. Däremot passar det inte för alla men då finns andra vägar att gå för att få jobb.

Starta eget

Den som inte vill ha jobb som fysioterapeut genom en fast anställning, utan känner sig mer vågad, kan alltid välja att starta eget. Det ger mer flexibilitet och självbestämmande och många gillar tanken på den frihet som ett eget företag kan ge. Däremot innebär det inte samma trygghet samtidigt som det ofta krävs mer arbete än vad som räknas med från början.

För den som är nyfiken på att driva eget kan det dock vara värt att prova – skulle det inte fungera går det ju alltid att leta sig vidare.

Sök jobb som fysioterapeut hos bemanningsföretag

Ett tredje alternativ till jobb är att ta anställning som konsult hos ett bemanningsföretag. Det är lite som att vara egen men ändå anställd – det ger en viss trygghet, någon annan sköter allt det administrativa men man är själv den som bestämmer vilka uppdrag som kan tas.

Det finns i regel stor tillgång på olika jobb för fysioterapeuter och den som är konsult kan själv se vad som finns i en stor databas. Uppdragen är vanligen utspridda på olika platser i landet och det går alltså själv att välja var man kan tänka sig att jobba. Det går även att påverka omfattning, arbetstider och andra saker som känns viktiga.

Några av dom fördelar som finns med detta alternativ är:

  • Högre lön
  • Större frihet

Bra att veta är att den som har startat eget som fysioterapeut kan också söka sig till bemanningsföretag, och fakturera i stället för att få vanlig lön.

Skyltar till butik – ett beprövat marknadsföringskoncept

Visste du att butiksskyltar är det allra äldsta sättet som finns att förmedla marknadsföringsbudskap? Det har nämligen visat sig att detta sätt att kommunicera har använts av köpmän sedan antiken. Detta i bland annat Babylon, Grekland, Egypten och Rom. Att införskaffa skyltar till butik är med andra ord ett väldigt beprövad och effektivt sätt att nå ut med budskap till potentiella kunder. Om du vill kunna driva en framgångsrik butiksverksamhet behöver du som bekant locka till dig kunder. Du behöver kunna synas och få ut ditt budskap för att driva försäljning. Detta arbete börjar ofta med skyltar som hjälp. Dessa kan användas för att hjälpa förbipasserande att känna igen din butik. Du kan även använda skyltarna för att stå ut från konkurrenterna samt för att marknadsföra reor och dylikt.

Söker ni skyltar till butik så besök signimport.se.

Viktigt att skyltarna används på rätt sätt

Som du säkert har förstått vid det här laget kan du med hjälp av skyltar till butik öka ditt företags försäljning. Detta kan du göra på ett såväl enkelt som effektivt sätt med skyltprodukter av olika slag. Därför är det viktigt att du implementerar skyltar i din marknadsföring.

Men det är också värt att tänka på en sak: butiksskyltar som används på fel sätt kan skapa förvirring. Därför bör du lägga lite tanke bakom dessa och inte bara placera ut dem här och var i butiken. Nedan kan du läsa vilka några av fördelarna med korrekt användning av butiksskyltar är!

Fördelarna med att använda skyltar till butik i marknadsföringen

Det är som sagt väldigt fördelaktigt att använda skyltar till butik i marknadsföringen av din butiksverksamhet. Fördelarna med att göra detta är att:

  • Det är ett kostnadseffektivt sätt att marknadsföra verksamheten och varorna. Hög avkastning på investeringen är en stor fördel med detta marknadsföringssätt.
  • De ger dig en möjlighet att kommunicera med dina kunder på ett passivt sätt. Du kan till exempel använda dem för att hjälpa kunderna att hitta i butiken, för att uppmuntra till impulsköp eller för att påverka köpbeteendet.
  • Skyltarna kan hjälpa dig att öka din försäljning. Fler kunder som hittar rätt vara i din butik innebär generellt sett en ökad försäljning.

Skaffa ditt bästa mobilabonnemang 2022

Telia och Tele2 är två mobiloperatörer som tillsammans kontrollerar en stor del av den svenska telekommarknaden. Men det finns även andra operatörer att välja mellan. När du är på jakt efter ditt bästa mobilabonnemang 2022 bör du därför våga jämföra dina alternativ. Genom att göra detta kan du hitta ett abonnemang för mobiltelefoni som är optimalt för just dig!

Några av de övriga operatörer som du med fördel kan spana in och jämföra är:

  • Chilimobil
  • Vimla
  • My Beat
  • Karma Mobil
  • Hallon
  • Fello
  • Tre
  • Comviq
  • Fibio
  • Halebop

Så kan du skaffa ditt bästa mobilabonnemang 2022

När det är dags för ett nytt år kan det vara värt att se över de abonnemang som du i dagsläget har. Detta gäller inte minst de som du använder på daglig basis, såsom mobiltelefonin. För att få goda möjligheter att skaffa ditt allra bästa mobilabonnemang 2022 bör du se över ditt behov. Sannolikheten är nämligen stor att du passar in i någon av följande kategorier:

  • Abonnemang för ensamhushåll
    Bor du ensam och vill ha ett billigt och pålitligt abonnemang för mobiltelefoni? Då är detta den sorts abonnemang som du bör kika närmare på. Du behöver då inte ta hänsyn till någon annan utan kan tänka helt och hållet på dig själv!
  • Abonnemang för flerpersonshushåll
    Bor du tillsammans med någon eller några andra? Då kan det vara värt att skaffa ett familjeabonnemang eller liknande. Ett sådant kan ge er en lägre samlad kostnad för mobiltelefoni jämfört med om ni alla skulle skaffa individuella abonnemang.
  • Abonnemang för barn
    Det finns kanske förvisso inte en produkt som uttryckligen är framtagen för barn. Men om du är förälder i en barnfamilj kan du vilja ge ditt barn ett mobilabonnemang som är anpassat för honom eller henne. Till exempel kan det vara viktigare med fria samtal, sms och surf samt ett lågt övergripande pris.
  • Abonnemang för äldre
    Äldre personer vill gärna kunna hålla kontakten med sina nära och kära på distans. Därför kan det vara viktigt att välja det bästa mobilabonnemang 2022 som passar just den äldre delen av befolkningen. Till exempel kan det vara viktigare med fri surf och fria samtal än sms och liknande.

Säkra firman med företagslarm

Som företagare är det mycket att tänka på och en av sakerna värda att fundera på, för den som inte redan gjort det, är att investera i ett företagslarm. Det kan verka onödigt och dyrt men skulle man bli utsatt för brott skulle tankarna förmodligen låta annorlunda. Ett larm till företaget kan idag skräddarsys efter dom behov som finns – och därmed öka säkerheten på flera sätt.

Varför företagslarm?

Många typer av företag löper stor risk att bli utsatt för brott, kanske främst inbrott. Det kan finnas pengar, stöldbegärliga föremål eller andra tillgångar som lockar tjuvar att ta sig in och det är just här ett bra larm kan göra stor nytta. Dom två främsta anledningarna till att många väljer att skaffa ett företagslarm, och som också är starka argument att göra det, är:

  • Det ger en ökad säkerhet
  • Det ger en ökad trygghet

Ett företagslarm är inte hundraprocentigt och tar såklart inte bort risken att bli utsatt för brott – men den minskar åtminstone och därmed får man en ökad säkerhet.

Vad gäller tryggheten så kan man låsa och gå för dagen, och känna sig lugn med att larmet skyddar både lokal och tillgångar. Skulle ett brott ske ändå kan man vidta åtgärder snabbare än om man tvingas se vad som skett för när man kommer till platsen nästa gång.

Bygg systemet efter behov

Ett företagslarm kan vara mycket mer än bara ett skydd mot inbrott, även om det kanske är det första man tänker på och kanske också det många efterfrågar. Med dagens moderna larmsystem kan man dock skräddarsy utefter behov, och till exempel komplettera med kamerabevakning både inomhus och utomhus. Många larmleverantörer erbjuder även abonnemang för företagslarm, så att det är uppkopplat till larmcentral oavsett tid på dygnet.

Något annat som är vanligt för dagens företagslarm är att man kan styra larmet genom en tillhörande app – där man till exempel kan slå av och på både larm och eventuella kameror. Har man valt att ha kameror kan man i många fall dessutom följa videoupptagningen i realtid med hjälp av en sådan app. Ett skräddarsytt företagslarm kan alltså öka både säkerhet och trygghet inom företaget och även om det innebär en extra kostnad är det i dom flesta fall en bra investering, just för ökad säkerhet.

Att välja och hitta en advokat – eller jurist?

Behöver du hitta en advokat eller är det en jurist du behöver hjälp från? Vad är skillnaderna mellan dessa yrkestitlar och vem bör anlitas? Här förklaras begreppen.

Jurist eller advokat

En jurist är en person vars uppgift är att lösa juridiska problem. Det kan exempelvis vara att:

  • Skriva kontrakt
  • Tolka avtal
  • Ha kontakt med myndigheter
  • Förklara vad som är ”rätt och fel”
  • Stödja advokaten i dess arbete

Det är alltså en bred kategori och innebär även att vem som helst kan utge sig för att vara jurist. Det enda som krävs är att personen arbetar med juridik. Eftersom det inte är en skyddad titel kan vem som helst kalla sig för jurist.

En advokat är däremot en skyddad titel. Det krävs både lång utbildning, erfarenhet och kompetens för att titeln ska nås. Många som utbildar sig inom juridik väljer att bli advokat.

Om du behöver hitta en advokat eller en jurist beror därmed på frågans komplexitet. På en advokatbyrå jobbar generellt bägge. Juristen kan hjälpa med allmänna frågor medan advokaten tar de mer komplicerade.

Att hitta en advokat

Att hitta en advokat är inte svårt – att hitta rätt kan vara svårare. Framförallt bör de väljas utifrån dess inriktning och kompetens. Men för många privatpersoner handlar det även om kostnaden för det utförda arbetet.

Om det exempelvis uppstått en vårdnadstvist kan det vara fördelaktigt att försöka hitta en advokat som är specialiserad inom familjerätt. Därmed finns lång erfarenhet av den del inom juridiken som är aktuell vid en vårdnadstvist. Advokaten har även erfarenhet av tidigare tvister och kan lägga upp ärendet utifrån det.

Om det istället ett sambopar vill separera och få hjälp med delningen av bohaget kan jurister/advokater som är duktiga inom detta område anlitas.

Många gånger är dessa yrkesgrupper breda och kan ta frågor inom flera olika områden. Men önskas allra högst kompetens bör man försöka hitta en advokat just specialiserad inom det område som önskas.

Priset…

Att anlita en jurist är dyrt. Första steget bör därför vara att kontrollera med försäkringsbolaget om de kan täcka kostnaderna. Nästa steg är att kolla med flera jurister för att få kostnadsförslag. Är det mycket enkla frågor, som avtal, går dessa även delvis att direkt ladda hem från webbplatser mot en låg kostnad.

Om jämställdhet i arbetslivet

Jämställdhet handlar inte bara om kvinnor och män utan också om etnicitet, ålder, funktionsförmåga och ekonomisk status för att nämna några områden. Jämställdhet handlar i grund och botten om att alla ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter – något som tyvärr inte är självklart varken i samhället eller i arbetslivet.

Här kan du läsa mer om jämställdhetsarbete och vad just du kan göra för att förbättra situationen på arbetsplatsen, oavsett om den är bra eller behöver bli ännu bättre. Vi rekommenderar även intressant läsning på pluralism.se.

Vad är jämställdhet?

Ordet jämställdhet förknippas ofta med kvinnor och män och den obalans som ofta råder däremellan. Att kvinnor tjänar sämre än män, blir sämre behandlade på arbetsplatsen och så vidare.

Det är såklart oerhört viktigt att arbeta för att jämna ut dom eventuella klyftor som finns och även om Sverige är ett land som kommit långt när det gäller just jämställdhet så finns mycket kvar att göra – just för att alla ska ha samma rättigheter, skyldigheter och inte minst möjligheter.

Så kan du förbättra din arbetsplats

Att arbeta med jämställdhet på arbetsplatser är viktigt. Det är inte ovanligt att det förekommer diskriminering eller till och med mobbning och som chef, arbetsledare, verksamhetsansvarig etc. är det viktigt att vara uppmärksam, bland annat på följande:

  • Vilka normer och ideal finns på arbetsplatsen?
  • Hur ser värderingarna ut?
  • Vad har medarbetarna för attityd?

Även om man tror sig ha en arbetsplats där alla är nöjda och glada, vilket givetvis kan vara fallet, så är det viktigt att jämställdhetsarbetet är ständigt pågående. På en arbetsplats där alla inte är nöjda och glada finns troligen en hel del att arbeta med, så som att se över arbetsvillkor, arbetsmiljö och löner. Många företag har kommit långt när det gäller rättvisa och balans men många har också en lång väg kvar.

För dig som blir orättvist behandlad

Finns det brister när det gäller jämställdhet på din arbetsplats? Det kan kännas tufft att vara den som reagerar och vill ha förändring, men det kan också vara nödvändigt. Det innebär inte att du behöver ställa dig upp i fikarummet och protestera högljutt men däremot är det viktigt att ta upp problemet med någon som är ansvarig. Våga säga ifrån när saker och ting inte känns rätt – det kan göra skillnad både för dig och för andra.

Dåliga ledningar

Behöver du dra om elen?

Om man bor i ett äldre hus kan man komma att behöva dra om elledningarna i sitt hus, detta kan bli en ganska dyr historia. Visste du att du faktiskt får göra en del själ? Det är helt i sin ordning att du faktiskt drar alla ledningar själv! Du får dock inte koppla in dom, men du kan spar mycket pengar själv på att dra ledningarna själv och låta elektrikern komma hem och slutföra installationen åt dig. Det är ofta ett slitsamt och tidskrävande arbete men kan spara dig en rejäl hacka på din slutnota. Det bästa är om du konsulterar med din elektriker innan du börjar dra så att ni är överens om vad som sker.

Besök hemsidan byggrutin.se för fler tips

Ventilation

Vikten av god ventilation

Bor du i ett äldre hus är det ”oftast” inga problem med ventilationen i ditt hus. Det kan till och med vara så att du har en för god ventilation, med det menar vi att man kan behöva se över och kanske tilläggsisolera. Har du köpt dig ett nyare hus kan det dock vara precis tvärt om, ditt hus kan vara för tätt. Tecken på att huset är för bra isolerat med för lite ventilation kan vara imma på insidan av dina fönster. Ungefär som när man tagit en varm dusch lite för länge och får torka av spegeln, fukten hinner inte transporteras ut tillräckligt fort. Detta kan medföra stora skador på din fastighet.

För fler tips kring renoveringar och bygg läs mer!